Kurumsal Kimlik

Kurumsal Kimlik

Kurumsal kimlik ile şirketinizin profesyonel görünümünü oluşturabilirsiniz. Bu şekilde şirket profilini arttırabilirsiniz.

Kurumsal Kimlik | ISDO Web & Yazılım

Kurumsal kimlik, iş yaşamında yanlış anlaşılan ve kullanılan terimlerden biridir. Çoğu insan bu terimi sadece logolarla ilişkilendirir ya da bunun yalnızca hukuk, bankacılık veya teknoloji gibi sektörlerdeki firmalar için geçerli olduğunu varsayar. Aslında kurumsal kimlik, büyülüğü ya da küçüklüğü fark etmeksizin ve sektörlerden bağımsız şekilde bütün markaların başarısına katkıda bulunur.

Kurumsal Kimlik Nedir?

Kurumsal kimlik, işletmenizin kendisini dış dünyaya sunma şeklidir. İç kültür ve değerler, şirket kimliğini şekillendirmenin ayrılmaz bir parçası olsa da, kurumsal kimlik tanımı bir şirketin görsel varlıkları ve marka tasarımı için geçerlidir.Esasen, bir markayla etkileşim kurduğunuzda gördüğünüz herhangi bir iletişim veya bilgi, markanın kurumsal kimliğinin bir parçasıdır. Logo tasarımı kurumsal kimliğin altında yer alsa da, yazı tipleri, illüstrasyonlar, renkler, fotoğraflar ve animasyonlar gibi unsurları kapsayacak şekilde bu görsel ikonun çok ötesine geçmektedir.Sosyal medya gönderilerinden banner reklamlarına, personel üniformalarından kırtasiye malzemelerine, ürün ambalajlarından uygulama profillerine kadar her şeyde kurumsal kimlik örneklerini görebilirsiniz.

Kurumsal Kimlik Nasıl Oluşturulur?

Bir kurumsal kimlik ya da şirket kimliği ancak dahili ekibiniz markanızın konumu, misyonu, değerleri, mesajları ve kişiliğine uygun hale geldiğinde oluşturulabilir. Bu güçlü temel oluşturulduktan sonra, markanızı yansıtan görsel bir dil oluşturmak için tasarım ekibinizle veya bir kurumsal kimlik tasarım şirketiyle birlikte çalışabilirsiniz. Görsel marka ikonları ve belirteçleri hem yaratıcı hem de stratejik olmalıdır. Katı sabit marka bileşenlerinden ziyade, tasarım öğeleriniz de çevik olmalı ve işinizi değişen pazar ve tüketici ortamlarında iyi bir şekilde tanıtmalıdır.

Kurumsal Kimlik ve Marka Kimliği Farkı Nedir?

İki terim oldukça benzer olsa da, aslında marka kimliği olmadan kurumsal kimliğiniz olamaz, kurumsal kimlik ile marka kimliği arasında küçük bir fark vardır.Marka kimliği, müşterilerinizin sizi nasıl algılamasını istediğinizdir. Bu durum, marka vaadinizden logonuza ve pazarlamada kullandığınız renk paletine kadar birçok şeyi kapsar. Markanızı hedef pazarda konumlandırmak için oluşturduğunuz bir stratejidir. SEO anahtar kelime araştırması gibi teknik şeyler de buna dahildir.Kurumsal kimlik ise markanızın hem iç hem de dış algısını şekillendiren organizasyonunuzdaki faaliyetlerle ilgilidir.

Kurumsal Kimliğin Unsurları Nelerdir?

Kurumsal kimlik hakkında konuşurken aklımıza gelen ilk şey, markanın kendisini görsel olarak kamuoyuna sunma şekli olmasıdır.Ancak bu, her türlü pazarlama materyali aracılığıyla yansıtılır. Bunlar arasında reklamlar, kırtasiye malzemeleri, logo, sosyal medya varlığı ve hatta halkla ilişkiler varlıkları da yer alır. Ancak iyi bir kurumsal kimlik oluşturmak adına dışarıya doğru hareket etmek için organizasyonunuzun içinden başlamalısınız. Kurumsal kimliğin üç temel unsuru şunlardır:

  • Kurumsal iletişim: Müşterinize sunduğunuz değer teklifi.
  • Kurumsal davranış: Şirketin değerlerini ve stratejisini tanımlayan eylemler.
  • Kurumsal tasarım: Şirketin değer önermelerine karşı hizmet vermesine yardımcı olan ürün ve hizmetlerin tasarımı.

Markalaşmada Kurumsal Kimliğin Önemi

Kurumsal kimlik bir şirketin faaliyet gösterdiği sektörde varlığını sürdürmesi ve güvenli ve etkin bir şekilde büyümesi için; sektöre gücünü ve güvenilirliğini yansıtmanın en etkili yöntemidir.Kurumsal kimliğin tasarım içeriği, firma için oluşturulacak logo, iş yerini doğru biçimde tanımlayacak içerik bilgileri, bunları iyi bir şekilde ifade edecek renkler ve font ile daha da anlam kazanır. Kurumsal kimlik tasarımının etkileyici görselliği, kurumun güvenilirliği ve sektördeki profesyonelliği hakkında en etkili mesajların verilmesini sağlar. Sadece göze hitap etmekle kalmaz, aynı zamanda müşterinin ruhuna hitap etme fırsatı verir. Marka kimliğiniz ise sizi sektördeki diğer firmalardan ayıran ve müşterileriniz tarafından kolayca nasıl algılandığınızı belirleyen kurumsal kimliğin en önemli unsurlarından biridir.

Whatsapp Whatsapp